11 namirnica za prirodno uklanjanje bolova u koljenima

Vjerojatno nikada niste shvatili koliko se oslanjate na svoja koljena sve dok nisu počela boljeti. Kroničnu bol u koljenima tako je teško kontrolirati upravo zato što su vam koljena angažirana bilo da stojite ili sjedite, hodate ili vozite bicikl, penjete se stepenicama ili pokušavate pronaći udoban položaj u krevetu. Da, kada vas bole koljena, to može trajati cijeli dan.

Bilo da je uzrokovano artritisom, burzitisom ili ozljedom, postoje mnogi lijekovi za bol i upalu koji vam mogu pomoći da se ponovno pokrenete. Nažalost, mnogi lijekovi bez recepta i lijekovi na recept dolaze s velikim nuspojavama koje mogu zasjeniti izvornu pritužbu. Na primjer, acetaminofen je vodeći uzrok zatajenja jetre u cijelom svijetu.

Možda ćete se iznenaditi kada saznate koliko vaša prehrana može utjecati na razinu boli, posebno kada je u pitanju upala. Prikupili smo 11 namirnica koje čine čuda za bolove u koljenima. Uključivanje više njih u vašu dnevnu prehranu može smanjiti vašu ovisnost o lijekovima protiv bolova i općenito vas održati zdravijima.

Mislimo da će vam se #11 dovoljno svidjeti da ga jedete svaki dan, ali budite oprezni s #7 – jestiv je samo u određenim oblicima!

1 of 13