14 namirnica koje nikada ne biste trebali jesti nakon 30

Tih 30 svjećica na vašoj torti označava velike promjene koje dolaze. Što znači tih trideset svijeća, u prehrambenom smislu?

Metabolizam vašeg tijela se smanjuje kada navršite 30. Kilogrami koji se lako gube jasno daju do znanja da namjeravaju ostati. Osteoporozu možete smatrati bolešću starih osoba, ali ona počinje u 30. godini.

Bez obzira imate li djecu ili tek osnivate obitelj, plodnost se mijenja.

Prije nego što postanete previše depresivni, sjetite se da je hrana važan dio procesa starenja. Odabir pravilne prehrane može usporiti starenje. Dakle, koja hrana stari? Nećete vjerovati što je na popisu.

1. Šećer

Amerikanci rade na šećeru. Većina Amerikanaca pojede 66 funti šećera svake godine! Kako se metabolizam usporava, tako pada i sposobnost prerade šećera. Vaše tijelo taloži sve te dodatne kalorije u bokovima, trbuhu i drugim područjima za skladištenje masnoće.

Višak šećera dovodi do inzulinske rezistencije koja može pridonijeti neplodnosti. Šećer ubrzava stvaranje bora i opuštanje kože.

Zapamtite, šećer se krije u gotovo svakoj prerađenoj hrani. Ali… uvijek postoje umjetni zaslađivači, zar ne? Razmisli još jednom!

1 of 15