Fem urter til at blokere ledsmerter

Ledssmerter kan være forårsaget af mange forskellige faktorer, fra arthritis til bursitis til skader. Selv visse sygdomme som f.eks. fåresyge, hepatitis og influenza kan forårsage besværlige ledsmerter. Og med seks forskellige typer bevægelige led i din krop har du mange potentielle smertepunkter. Uanset årsagen eller placeringen har resultatet en betydelig indvirkning på din evne til at fungere i løbet af dagen.

Medicin i håndkøb eller endda receptpligtig medicin kan lindre ledsmerter, men de kommer med foruroligende bivirkninger og kan interagere med anden medicin, du måske tager. Det er altid bedst at starte med den mindst invasive smertebehandlingsmetode og gå videre til stærkere medicin, hvis det er nødvendigt. Heldigvis findes der flere naturlige urter, der effektivt kan blokere ledsmerter uden at forårsage uønskede bivirkninger.

Her er fem af de mest almindeligt anvendte urter til at lindre smertefulde led. Men lad os først se på den kropsproces, der forårsager ledsmerter. (Følg med os til slutningen, så er du godt rustet til at lære om naturlige smertelindringsmidler, både aktuelle og orale, der direkte kan forbedre din livskvalitet. Mange af dem findes måske allerede i dit spisekammer.

Drivkraften bag ledsmerter: inflammation

Inflammation er en kompleks proces, der kan være både skadelig og nyttig. Det er kroppens reaktion på en infektion eller skade, som forsøger at isolere den beskadigede del af kroppen fra andre sunde områder. Denne reaktion er vigtig for at bekæmpe fremmede angribere. Inflammation er en vigtig del af helingen – tænk på den inflammation, du føler efter træning. Resultatet er, at dine muskler genopbygges stærkere end nogensinde før.

Kronisk inflammation er imidlertid forbundet med næsten alle sygdomme, som mennesket kender. Når inflammation ikke kontrolleres, forårsager den flere problemer, end den løser, herunder lammende ledsmerter. Det er derfor, at håndkøbsmedicin, herunder ibuprofen, virker mere mod inflammation end mod selve smerten. Følgende urter er kendt for at reducere inflammation og hævelse og dermed lindre lidelsen.

1. Aloe Vera

Du har sikkert aloe vera et sted i dine skabe og bruger det, når du eller en af dine kære får en solskoldning. Det er også populært til behandling af mindre hudafskrabninger. Men aloe kan gøre så meget mere! Den indeholder mere end 75 potentielt aktive komponenter, herunder aloin og emodin, som virker smertestillende og lindrer smerter. Aloe indeholder også flere kraftfulde antiinflammatoriske forbindelser.

Der er flere måder at bruge aloe vera til at lindre ledsmerter på. Den første er den almindelige topiske anvendelse, hvor man masserer det ind i de smertefulde områder. Kig efter aloe vera-gel, der er certificeret af International Council of Aloe Sciences. Nogle generiske mærker indeholder meget lidt aloe, eller de aktive ingredienser er blevet beskadiget ved forarbejdningen.

For det andet kan du finde og tage et oralt aloetilskud. En kapsel er hurtig og nem at tage, men du kan også købe ren aloe vera juice, som har en mild smag og fungerer godt i smoothies eller shakes. Bemærk, at personer, der tager diabetesmedicin, stimulerende afføringsmidler eller vanddrivende midler, bør tale med deres læge, før de indtager aloe.

2. Eukalyptus

Eukalyptus er et velkendt aktuelt smertestillende middel, der indgår i alle mulige cremer og salver mod ledsmerter. Den har den stærke mentolduft, som vi har en tendens til at forbinde med smertebehandlinger, og forskning viser, at selv duften af eukalyptus i æterisk olieform kan lindre ubehag.

Eukalyptusblade indeholder tanniner, som menes at kunne reducere hævelse og smerte ved betændelse. Hvis du aldrig har brugt eukalyptus før, skal du lave en allergitest, før du bruger produktet i større omfang. Du skal blot påføre en lille mængde på din underarm og holde øje med eventuelle negative reaktioner som f.eks. udslæt eller nældefeber. Hvis der ikke sker noget inden for 24-48 timer, bør du kunne anvende eukalyptus på dine smertefulde led.

3. Ingefær

I traditionel kinesisk medicin gives ingefær for at forbedre blodcirkulationen, hvilket har en gavnlig virkning på heling af betændte områder. Ingefær menes også at forbedre blodsukkerniveauet, beskytte mod hjertesygdomme, sænke dårligt kolesterol, øge hjernefunktionen og endda reducere risikoen for at udvikle kræft. Ja, ingefær gør alt dette PLUS behandler betændelse og reducerer smerte.

Den aktive ingrediens i ingefær hedder gingerol, som har stærke antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber. Tidlige undersøgelser af brugen af ingefær til patienter med reumatoid arthritis har været meget lovende, og forskningen fortsætter om de smertelindrende fordele ved denne potente urt. Ingefær kan anvendes frisk, tørret, i pulverform eller i olieform. De fleste mennesker nyder smagen af ingefær, men du er velkommen til at bruge kapseltilskud, hvis du ønsker fordelene uden smagen.

4. Grøn te

Grøn te er en af de sundeste drikkevarer, du kan vælge, af mange grunde. Fra at booste hjernefunktionen til at øge fedtforbrændingen forbedrer grøn te den generelle sundhed. Grøn te er også en kraftfuld antiinflammatorisk og har vist sig at være særligt gavnlig for personer med slidgigt og leddegigt.

De fleste mennesker brygger og nyder blot grøn te, men du kan også tage den i tablet- eller tinkturform. Grøn te-koncentrat giver dig mulighed for at tilsætte grøn te-smag til alle slags fødevarer. Og omvendt kan du tilføje andre inflammationsdæmpende urter til en kop grøn te, f.eks. ingefær eller aloe vera.

5. Gurkemeje

Gurkemeje er et orangegult krydderi, der bruges til at lave karryretter. Mere end bare god smag, har gurkemeje været brugt i traditionel medicin i meget lang tid. Forskere forstår nu, at den aktive ingrediens i gurkemeje, kaldet curcumin, har antiinflammatoriske egenskaber.

Nyere forskning i mus har vist, at gurkemeje har potentiale til at bremse udviklingen af reumatoid arthritis. National Center for Complementary & Integrative Health foreslår, at gurkemeje/curcumin er mest effektivt, når det spises, snarere end når det anvendes lokalt. Men det er helt i orden, for det smager fantastisk i alle slags retter. Hvis du ikke bryder dig om smagen, kan du også bruge curcuminkapsler.

Konklusion

Urter, der er kendt for at reducere inflammation, er gode naturmedicin mod ledsmerter. De hjælper med at reducere kroppens overaktive immunsystem uden at forårsage flere problemer i form af ubehagelige bivirkninger. Nogle er bedst, når de bruges topisk, som f.eks. eukalyptus, men de fleste kan naturligt integreres i din kost dagligt og endda dobbelt så godt, som f.eks. grøn te og ingefær.

En antiinflammatorisk kur baseret på naturlige urter vil med stor sandsynlighed reducere afhængigheden af håndkøbsmedicin og receptpligtig medicin, hvilket kun kan forbedre din livskvalitet. Og husk, at alle de urter, vi har diskuteret, har mange sundhedsmæssige fordele ud over smertelindring. Du har intet at miste ved at give dem en chance!