Spis rødbeder dagligt, og det kan ske med din krop

Rødbeder er en næringsrig og velsmagende fødevare, der er alsidig nok til at spise alene eller til at tilsætte til salater, juice eller saucer. Hvis du ikke kan lide smagen – rødbeder har en tydelig jordagtig kvalitet – er der måder at maskere smagen på, mens du stadig nyder godt af deres fordele. Og som vi vil forklare, er der mange grunde til at gøre rødbeder til en daglig vane.

Først og fremmest indeholder rødbeder (den røde løg under skuddet og de grønne blade) et væld af vitaminer og mineraler, men kun få kalorier. Den har et særligt højt indhold af folat og mangan, men indeholder også en god mængde kalium, magnesium, fosfor, C-vitamin, B6-vitamin og jern. Der er ca. 1,7 gram protein i hver portion på 3,5 ounce samt 2 gram fibre, alt sammen for kun 44 kalorier.

Men ernæring er kun begyndelsen. Vi har kigget på, hvad der kan ske med din krop, hvis du vælger at spise rødbeder hver dag, og det er virkelig spændende. Fra sygdomsforebyggelse til vægttab, der er masser af grunde til at prøve det.

Vi tror, at du vil finde nummer 2 særligt interessant.

1 of 8