Ako svaki dan jedete luk, ovo se može dogoditi vašem tijelu

Luk je jako dugo popularan. Još od Egipćana 2500 godina prije Krista možemo vidjeti dokaze da je luk obožavan. Rečeno je da predstavlja vječnost zbog svoje konstrukcije od koncentričnih slojeva. Ne možemo obećati da će vam jedenje luka dati cijelu vječnost, ali sigurno može poboljšati kvalitetu vašeg života.

Luk je vrlo hranjiv, sadrži dobre količine proteina i vlakana, kao i vitamin C, selen, folat i razne antioksidanse. Čak i sumporni spojevi u luku koji izazivaju suzenje, posebice alicin, donose zdravstvene prednosti poput smanjenja rizika od raka. Jedenje malo luka svaki dan može učiniti tijelo dobro.

Danas je luk jedan od najsvestranijih sastojaka, a pojavljuje se u mnoštvu slanih recepata. Možda čak i ne znate da ih ima u mnogim slučajevima, ali možemo jamčiti da postoji određena količina luka u većini namirnica koje jedete, čak i ako je to samo luk u prahu u vašoj omiljenoj mješavini začina.

Dakle, prije nego što pomislite, “Jednostavno ne volim luk,” i skrolate, znajte da postoji mnoštvo načina da luk ubacite u svoju prehranu i isto toliko razloga zašto biste to trebali. Neki od njih, posebno broj 5, doista su nevjerojatni.

1 of 10