5 overraskende madetiketteregler fra hele verden

At spise handler ikke kun om at stille sult, det er også en social aktivitet, der bringer mennesker sammen. Men hvad der betragtes som høfligt og uhøfligt, kan variere meget afhængigt af, hvor du er i verden.

Er du klar til at opdage nogle overraskende madetiketteregler fra hele verden? I denne artikel vil vi udforske 5 skikke, der kan overraske dig og gøre din næste internationale madoplevelse til en leg.

I Japan er det uhøfligt at stikke dine spisepinde oprejst i en skål med ris:

I Japan betragtes det som uhøfligt at stikke dine spisepinde op i en skål med ris, fordi det er forbundet med død og begravelser. I stedet skal du placere dine spisepinde på spisepinden eller på den medfølgende tallerken.

I Italien skal du ikke bede om parmesanost på din pasta:

I Italien bruges parmesanost traditionelt kun som prikken over i’et til visse retter. At bede om parmesanost på din pasta betragtes som dårlig manerer, da det antyder, at kokkens krydderi ikke er godt nok.

I Mellemøsten er det uhøfligt at bruge venstre hånd til at spise:

I Mellemøsten er det uhøfligt at bruge venstre hånd til at spise, fordi det anses for at være urent. Venstre hånd bruges typisk til personlig hygiejne og bør ikke bruges til håndtering af fødevarer.

I Kina skal du ikke stikke dine spisepinde i din mad:

I Kina betragtes det som dårlig maner at stikke dine spisepinde lodret i din mad, fordi det er forbundet med død og begravelser. I stedet skal du placere dine spisepinde på spisepinden eller på den medfølgende tallerken.

I Rusland skal du ikke begynde at spise, før alle sidder:

I Rusland anses det for uhøfligt at begynde at spise, indtil alle sidder og værten har skålet. Dette gælder især ved formelle middage eller sammenkomster, hvor alle forventes at være på deres bedste opførsel.

At spise er en universel aktivitet, men skikke og manerer kan variere meget fra kultur til kultur. Husk disse 5 overraskende madetiketteregler fra hele verden, såsom ikke at stikke spisepinde oprejst i en skål med ris i Japan, ikke bede om parmesanost på pasta i Italien, ikke bruge venstre hånd til at spise i Mellemøsten, ikke stikke spisepinde til mad i Kina, og begynd ikke at spise før alle sidder i Rusland.