Hvis du spiser selleri hver dag, kan det ske med din krop

Selleri er ofte tænkt som den typiske diætmad, smagsfri og trævlet, men så lavt i kalorier, at det garanterer, at du taber dig. Og i sandhed er selleri rigtig godt til vægttab. Men den byder på meget mere end det. Selleri er så godt for dig, at efter at du har læst denne artikel, vil du både spise det og smøre det på din hud!

Du tror måske, at der er så meget vand og fibre i selleri, at det ikke kunne indeholde meget andet, men i virkeligheden er selleri en glimrende kilde til flere vigtige vitaminer og mineraler. Til at begynde med er det særligt højt i K-vitamin og molybdæn.

Til stede i mindre, men stadig betydelige mængder er folat, kalium, mangan og pantothensyre. Når du spiser selleri, får du også vitamin A, B2, B6 og C, kobber, calcium, fosfor og magnesium.

Klar til at finde ud af, hvad alt det gode kan gøre for dig? Læs videre og forbered dig på at blive overrasket. Nogle af disse fordele, især #6 og #7, kan bare ændre den måde, du tænker på at pleje din krop på.

1. Vægttab

Det er nogle gange foreslået, at selleri har så få kalorier, at det faktisk er et negativt kalorieindhold, hvilket betyder, at det tager flere kalorier at fordøje, end sellerien selv indeholder. Ville det ikke være rart? Beviserne for dette er modstridende, men selleri er ekstremt lavt i kalorier, og du behøver ikke besvære dig med at tælle det med i din daglige optælling af kalorier forbrugt.

Selleri har også en god mængde fibre og vand, der kan hjælpe dig til at føle dig mæt og stille den bekymrende junkfood-trang. Hvis du er på diæt, så prøv at spise selleri før hvert måltid for i sidste ende at reducere portionsstørrelsen uden at føle dig berøvet.

2. Hjælper fordøjelsen

Fibrene i selleri understøtter også et sundt fordøjelsessystem, hvilket er afgørende, fordi fordøjelsen er den måde, hvorpå vores kroppe omdanner mad til energi. Uden nok fibre bremses fordøjelsen, og du er i fare for ubehagelige tilstande som forstoppelse eller irritabel tyktarm.

Selleri indeholder både opløselige og uopløselige fibre, som ingen af dem fordøjes direkte af kroppen. Den opløselige slags danner et gel-lignende stof, der tilføjer bulk til din afføring og hjælper den med at passere let. Den uopløselige slags fodrer de gode bakterier i din tarm, som er nødvendige for korrekt at fordøje resten af din mad. Ikke alene tilbyder selleri begge disse gavnlige typer fibre, den indeholder også visse fytokemikalier, der hjælper kroppen med at absorbere tilgængelige næringsstoffer.

3. Lavere kolesterol

Højt kolesteroltal sætter en krop i større risiko for hjerteanfald og hjerte-kar-sygdomme. Hvis du forsøger at sænke dit LDL (dårlige) kolesterol, vil du gerne spise selleri og meget af det. Selleri indeholder en forbindelse kaldet 3-n-butylphthaline (3nb), som forskning har fundet kan forbedre denne kritiske målestok for sundhed.

Ifølge forskere fra Chicago University kan det reducere din LDL med omkring 7 % ved at spise 4 stilke om dagen. Det kunne være nok til at bringe dit nummer til et sundt sted.

4. Reduceret inflammation

Betændelse er en forsvarsmekanisme, der opstår på stedet for enhver kropsskade. Kronisk betændelse er imidlertid en fejl i immunsystemet, der forårsager flere problemer, end den løser. At spise mad med højt indhold af antioxidanter kan reducere kronisk inflammation betydeligt.

Selleri har over 12 forskellige typer antioxidanter, der er kendt for at reducere betændelse og smerte, især for mennesker med enhver form for gigt. Selvom du ikke har gigt, kan antioxidanterne i selleri minimere ømhed og smerter forbundet med træning, holde din hud fast og ungt udseende og forbedre funktionen af alle dine organer.

5. Genopfyldte elektrolytter

Efter træning skal du springe sportsdrikken over og spise selleri i stedet for. Sportsdrikke er beregnet til at genopbygge elektrolytter, men den enorme mængde sukker, de indeholder, kan udslette fordelene ved din træning. Selleri har, ud over at have en masse vand for at afværge dehydrering, en god balance mellem kalium og natrium.

Disse to næringsstoffer arbejder sammen om at regulere kroppens brug af vand. Dette har særlige fordele for dine nyrer. Hvis du gerne vil tilføje selleri til din post-workout rutine, men ikke nødvendigvis har lyst til at spise det, så prøv at juice det til en smagfuld smoothie.

6. Forebyggelse eller behandling af nyresten

Nyresten gør ondt ligesom dickens, og hvis du nogensinde har haft dem, er chancerne for, at du ville gøre stort set hvad som helst for at undgå at gentage oplevelsen. Det viser sig, at selleri er fantastisk til både at forebygge og behandle sten. For det første indeholder det meget vand. At forblive godt hydreret gør det lettere for din krop at skylle overskydende calcium ud, som er den primære byggesten i de fleste sten.

Hvis en sten dannes, er ekstra vand nødvendigt for at passere den. Sellerijuice menes også at have yderligere fordele, der fjerner toksiner forbundet med stendannelse. Ud over medicin ordineret af din læge, kan spise mere selleri hjælpe dig med at slippe af med den sten hurtigere.

7. Mindre acne

Acne er en pinlig og til tider smertefuld tilstand. Selvom det har en tendens til for det meste at forsvinde efter puberteten, er acne hos voksne ikke ualmindeligt. Og desværre, fordi det er rod med syges selvtillid, kræver producenter af acne-midler en høj pris for hjælp. Indtast selleri!

Drikke selleri juice har vist sig at kontrollere fedtet hud, der kan forårsage bumser. Selleri indeholder også C-vitamin, som er et næringsstof særligt godt for huden. Det øger produktionen af kollagen, som er den del af huden, der holder den glat og blød. Men du behøver ikke engang at spise selleri for at høste dets hudfordele. Hvis du koger noget hakket selleri i vand og derefter lader det køle af, giver det en fremragende rensende ansigtsskylning.

8. Bedre hjernekraft

Selleri indeholder en type flavonoid antioxidant kaldet luteolin, som menes at sænke inflammation i hjernen. Undersøgelser viser, at luteolin kan reducere hastigheden af aldersrelateret hukommelsestab hos mus. Der har ikke været nogen menneskelige forsøg for at verificere resultaterne, men enhver antioxidant og anti-inflammatorisk mad er værdifuld i forhold til at understøtte hjernens sundhed og daglige mentale kapacitet.

Andre velsmagende kilder til luteolin omfatter olivenolie, pebermynte, gulerødder, oregano, persille, rosmarin og kamillete.

Konklusion

Selleri er en fremragende tilføjelse til din daglige kost, fordi den er høj i vand og fiber, som begge understøtter din krops kardiovaskulære og fordøjelsessundhed, samtidig med at det gør vægttab (hvis det er dit mål) nemmere at opnå. Når du tilføjer klarere hud, stærkere mental skarphed og sygdomsforebyggelse, bliver fordelene ved at spise selleri ganske imponerende for sådan en intetsigende mad.

Nogle mennesker kan ikke lide konsistensen af selleri, men den bliver betydeligt blød, når den koges, og vi vil vædde på, at du spiser meget mere af den, end du er klar over af denne grund. Selleri kan også juices eller blendes til en smoothie. Hvis du hader de strenge (og har tid), kan de skrælles væk, før de spises. Resultatet er, at det er lige meget, hvordan du får din daglige selleri, bare at du gør det.